Sunday, June 05, 2005

"Karl Rove has nothing on these guys"

VAL05 Hittade några artiklar från valet i Storbritannien. Zack Exley berättar i Huffington Post om den valkampanj han var med om att leda. Labour är en förebild för progressiva i USA, skriver han lyriskt:
"But even more amazing was seeing a progressive Labor [sic!] party ruthlessly and relentlessly kicking ass. Karl Rove has nothing on these guys - and they're using their evil powers for GOOD, not evil."
En Channel 4-dokumentär som sändes för ett tag sedan lär i och för sig inte ge en lika positiv bild av kampanjens olika knep. Och ska man tro redaktören för Sunday Times politiksidor, var årets val fullt av kommunikationsmissar från alla partier.

Men det måste ändå varit lite roligt för Exley att arbeta i en kampanjmaskin som nästan lyckades göra något positivt av nyheten om skolbarn som buade ut premiärministern. Kanske överdriver Exley när han skriver att Karl Rove has nothing on these guys. Men bara lite.

2 comments:

Lennart said...

Eftersom Karl Rove är USAs genom tiderna mest framgångsrike och tillika mest hänsysnlöse politiske strateg, så har jag svårt att acceptera att någon är bättre än honom. Det finns två som kan tävla med Rove. Den ene är den bortgångne Lee Atwater, den andre Newt Gingrich. Möjligen kan Tom Delay och James Carville vara med och tävla. Men jag tror själv att Joe Trippi som var Howard Deans strateg kommer att gå till historien som den mest framsynte.

Markus Fors said...

Det var just en snygg lista. Karl Rove som riskerar åtal för förräderi...Lee Atwater som på sin dödsbädd ville lätta sitt svarta hjärta och berättade för en författare om hur han och Karl Rove jobbade-vilket blev filmen Wag The Dog (föga smickrande)...Newt Gringrich... jag orkar inte ens kommentera det svinet...Tom Delay som gav 500.000 dollar av kampanjpengar till sin fru (en tjuv alltså) och tog emot ryska pengar från ett spelföretag för att kväva opinionen mot spel och d... okey...jag kan hålla med dig om Joe Trippi. Det är ju faktiskt en riktigt bra kille.