Saturday, October 01, 2005

Alliansen och evolutionen

Från LO:s valblogg:
Gud står för skapandet i Amerika. Bibeln talar mer sanning än biologiboken.
                [---]
Abort i 8:e veckan är klassat som mord [sic], medan avrättning av förståndshandikappade är helt OK. Tortyr av fångar på Guantanamobasen är även det helt i sin ordning, bara det sker i guds namn.
                [---]
Även i Sverige har vi ledande politiker som har bibeln som föredöme. [Broderskap?, min anm.] Nu har dom inte talat om vilken teori som dom tror ligger till grund för utvecklingen. Det är dom alldeles för smarta för att göra. Men frågan kvarstår. Är det en högre makt som gjort allt eller är det ”Det naturliga urvalet”? Skall skolans läroplan kanske ändras vid eventuella borgerliga regeringsförhandlingar? Ge dom inte den chansen. Leve Darwin.
Du röstar på alliansen, din röst går till Jerry Falwell. Om man ska tro sveriges största intresseorganisation, det vill säga.

Fotnot: Det finns dessvärre de kristdemokrater som förespråkar kreationism. Det ska självklart motarbetas. Men tror någon allvarligt att de får gehör för de tankarna?

2 comments:

Anonymous said...

Hittar inte kreationism i NEO.

Orkar du förklara?

Magnus said...

Du lyckas gräva fram en artikel från 1992 om kd... men jag kan erkänna att de finns 2st aktiva kreationister inom Kd som jag känner till... och nej dom får inget gehör, inte ens inom Kd...